Glede i prøvelser?

Livet er til tider utfordrende, og som kristen finner jeg ofte trøst og oppmuntring i å lese i Bibelen. Dagens lesning gav meg noe å tenke på. Jakobs brev 1:2 Mine brødre, regn alt bare som glede når dere blir utsatt for forskjellige prøvelser.

Når jeg nå står midt oppi mange prøvelser, så er ikke dette et ord som automatisk er lett for meg å ta til meg. Det er faktisk utrolig vanskelig å se at det jeg er oppe i nå skal være positivt og ofte helt utenkelig at det skal være til glede. Det blir helt merkelig å tenke tanken. Men som jeg også har erfart gjennom mange år, så stemmer det som står i bibelen, selv om jeg ikke alltid liker det. Så da får jeg bare prøve å se glede i de prøvelsene jeg har nå.

"Nitten år, og så er en epoke over, og vi skal starte et nytt liv. Det har vært nitten år med enormt mange opplevelser av både gleder og sorger. Til tider syns vi nok at det har vært for hektisk og preget av ekstreme situasjoner, og vi har måttet ri av stormen for mange ganger. Hvorfor ting blir som de blir er alltid vanskelig å forstå, og ofte begynner vi automatisk å se etter hvem som har skylden for at ting ikke blir som vi ønsker. Vi har ingen andre å skylde på enn oss selv, og har egentlig ikke tenkt å begynne å skylde på hverandre. Vi har i løpet av disse nitten årene fått så mye å være takknemlig for, og det er det vi vil ta med oss videre. Det er så mye vi har lært av hverandre, og så mange gleder vi har delt. Tre herlige barn som nå er blitt til tre fantastiske ungdommer. Selv om vi nå avslutter ekteskapet og starter våre nye liv, så vil vi alltid være en del av hverandres fortid og framtid, som gode venner. Vi håper dere også vil fortsette å være våre venner, og at dere ikke skal føle at dere må velge side. Vi står veldig godt sammen om denne avgjørelsen, og ser fram til å bare være gode venner."

Denne meldingen har jeg og mannen min lagt ut på facebook, sånn at alle våre venner kan være informert på en fin måte om at nå er ekteskapet vårt over. Jeg prøver så godt jeg kan å glede meg i alle utfordringer dette gir meg, og jeg finner god trøst i min tro til Gud og til mange gode venner som støtter og oppmuntrer meg. Jeg er sikker på at jeg vil komme ut av dette med mer styrke og kraft, og da kan jeg faktisk glede meg over denne prøvelsen også. :-)

2 kommentarer

Eljos

29.09.2012 kl.20:54

Jeg er også sikker på at dette går veldig bra

Silacruz

14.10.2012 kl.21:10

Jeg tror det er holdningen som avgjør hvor "enkelt" ting skal bli. Dvs at alt blir lettere med en positiv holdning. Det finnes selvsagt grenser for hvor positiv man klarer å være i enkelte tilfeller.

Du er ei sterk dame som fint klarer å stå på egne ben. Det verste med en slik endring, er kanskje endringen i seg selv. At man plutselig er "alene", skal lage all mat selv, alt husarbeid mv, fritidsaktiviteter med barna skal organiseres "alene" osv.

Så lenge dere har et godt venneforhold også etter at ekteskapet er slutt, vil lette spesielt det med barna - både for dere og barna.

En godklem fra meg =)

Skriv en ny kommentar

hits