Ikke i mine villeste fantasier!


Denne sommeren har jeg gjort noe som jeg ikke i mine villeste fantasier ville trodd jeg skulle gjøre for to år siden. Da (bildet over)var jeg langtidssykemeldt og syns det var en for stor fysisk utfordring å skulle gå på butikken. I år har jeg vært på en ukes treningsleir og gradert meg til grønt belte i Taekwon-do.

For to år siden hadde jeg kjørt kroppen min helt til bunns. På de dårligste dagene satt jeg i en sovepose ute i partyteltet vårt i en badenbaden stol for å få litt luft. Det var en utfordring å komme helskinnet fra soverommet og ut på stua. Jeg var alltid svimmel og hadde knallvondt i hodet. Hodepinen var av den typen som gjør at jeg hadde problemer med å snakke reint, og å huske enkle ting som telefon nummeret mitt.


Det var ikke måte på hvor mange gode råd jeg fikk om å lage mat fra bunnen av og å komme igang med trening. Dette var jo i utgangspunktet veldig gode råd, men den situasjonen som kroppen min var i var det helt umulig for meg å sette meg ned og planlegge gode velbalanserte måltider, og melde meg på forskjellige treningsaktiviteter. Derfor ble det en veldig stor psykisk utfordring å ta imot denne typen råd, da jeg ikke var i nærheten av å ha mulighet til å sette igang de gode forslagene. Vårt første fokus var på kosthold. Jeg måtte få i meg skikkelig næring. Løsningen for oss ble at jeg fikk en Herbalifeshake til frokost og en til kvelds sammen med omega3- fiber- og vitaminpiller. Med denne ernæringen som grunnlag var det enklere for meg å fokusere på å valge smartere til lunsj og middag. Jeg hadde mer overskudd til tenke kvalitet framfor hvor mye arbeid som måtte til for å lage maten. Jeg startet også veldig enkelt med trening som jeg kunne gjøre på stua, med en abdoer stol, og senere ved spaserturer.
 

 

I begynnelsen gikk jeg til butikken, med følge i tilfelle jeg skulle svime av, og senere gikk jeg alene. Og da utvidet jeg spaserturen til å være en liten runde i nabolaget. Jeg merket at formen ble bedre og bedre og etter 6. mnd var jeg tilbake i full jobb, og etter 6 mnd til var jeg med og så på når datteren min graderte seg på TKD-sommerleir. Da tok jeg mot til meg og bestemte meg for at nå skulle jeg også begynne med dette. Dermed startet jeg opp i nybegynnergruppen i Bergen Taekwon-do klubb. Jeg må bare si at jeg er superfornøyd med måten BTKD lar nybegynnere være nybegynnere på sitt eget nivå. Vi var en liten gjeng som startet samtidig denne høsten, og vi hadde alle forskjellige forutsetninger. Instruktørene var kjempeflinke til å motivere oss til hele tiden å utfordre våre egne grenser, og det gjorde at alle hadde god utvikling hele veien. Fem av oss som startet sammen var på sommerleiren.

Vi har trent to økter hver dag, med intens trening. Dette har ikke vært noen slanketur. Jeg har lagt på meg 4 kg muskler. Totalt har jeg gått opp neste 2 kg, og ned 4% fett, så jeg er superfornøyd med resultatet. Jeg har brukt den nye H24 serien til Herbalife hele uken. Jeg brukte shake til frokost og kvelds, prolong under treningsøktene og rebuilt strength etter hver treningsøkt. Jeg spiste også lunsj og middag. Jeg kunne nok bruk endourance siden treningsøktene våre var så lange at de også utfordrer utholdenheten vår. Vi fikk anbefalt å smøre inn føttene med en god fuktighetskrem etter hver økt for å forebygge sårhet og vannblemmer. Jeg brukte Aloe hand & body lotion til dette og det ble nermest som en liten "spa" opplevelse midt i treningsleiren. Jeg brukte også mye ekstra vitaminer, omega3 og tangquai som tilskudd i løpet av uken, og selv om jeg virkelig kunne kjenne på kroppen at den hadde blitt godt brukt, så følte jeg meg aldri ødelagt. Jeg hadde ikke problemer med å bevege meg på grunn av stølhet. Jeg hadde ikke mindre innsats enn de andre men kroppen min fikk den næringen den hadde behov av i forhold til det den ble utsatt for. Hele treningsleiren ble en gedigen opptur, og jeg gleder meg til neste års treningsleir. Med den formutviklingen jeg har hatt de siste to årene, ser jeg fram til å se hvordan det går videre de neste årene.

Dette er neste mønster jeg skal lære meg.
4 kommentarer

Susann aka Silacruz

06.08.2012 kl.00:04

Taekwon-do er topp, og BTKD er toppers! Inspirerende at du har vært såpass langt nede og kommet deg opp - da er det håp for flere! =)

Lykke til videre, gleder meg til høstens treninger! =)

Elisabeth

06.08.2012 kl.15:53

Dette er helt fantastisk og det gjør meg så glad å lese at du har det så bra. Jeg kan også huske den kvelden med vin VT da jeg sa at du måtte begynne å spise sunt og trene (jepp, jeg vet at jeg var en av dem), men det var også da du fortalte hvordan ting VIRKELIG stod til. Det var den kvelden jeg virkelig begynte å forstå litt av hvor dårlig du var: hvor ille hodepinen var og at INGENTING hjalp mot smertene (jeg har hatt migrene selv og vet ikke hva jeg ville gjort om ingenting virket), hvor nedkjørt og svimmel du var, hvor redd du var for å besvime og hvor håpløst alt virket. Du står for meg som et eksempel på at det nytter og at selv om alt ser håpløst ut, så er det ikke det og at det som gjelder er "fraogmedidag". Tenk at du er så sprek og frisk nå, som i begynnelsen måtte sette deg på en stol og hvile når du hadde gått til butikken, for så å klare å handle og ta bussen hjem... Jeg bruker alltid din historie som eksempel, når noen sier at de ikke klarer, at det ikke nytter, hvis bare og om bare, samt at det er så hardt å begynne å trene/foreta en livsstilsendring. Du er bare helt fantastisk sterk, tøff og rå... De fleste kan gå, du klarte ikke det en gang. Jeg husker da du fortalte meg om treningsmaskinen du kunne sitte på, for du var så svimmel og tenkte at da ville du ikke slå deg så hardt om du besvimte.

Det er fantastisk å lese og se at det går så bra, for jeg husker og vet hvordan alt var før... "Fraogmedidag" er et godt uttrykk og en inspirasjon på så mange ulike vis!:-)

fraogmedidag

10.08.2012 kl.23:42

Elisabeth: Ja du var en av de som fikk vite hvordan det stod til. Jeg var skikkelig dårlig når jeg traff deg oppe i Tromsø, og det var ikke lenge etter det at jeg ble sykemeldt. Bra du liker uttrykket mitt. Det er så mye vi kan begynne med fraogmedidag. Vi må bare huske å tilpasse skrittene hvordan formen er i dag, og slutte å tenke på hva vi burde gjort igår. Først da kan vi fokusere på hva vi kan klare idag. :-)

fraogmedidag

10.08.2012 kl.23:45

Susann aka Silacruz: BTKD er fantastisk. Jeg stortrives der. Og de har virkelig latt meg ta et skritt om gangen for å hele tiden bli litt bedre hver gang. Super motiverende! Jeg ser fram til damelagstreninger nå i høst. :-) Takk for at du alltid er så hjelpsom :-)

Skriv en ny kommentar

hits