Kaldt idag

I dag er det kaldt her i vest. Og jeg skulle ønske jeg hadde tatt på meg luen min. Men etter flere milde dager, har den blitt glemt.Har funnet dette bildet av en fin lue i en annen blogg http://strikkepinnen.blogg.no/1296579276_min_vm_lue.html

Husker fra jeg var liten at det var en del snakk om hvor viktig det var å bruke lue når det var kaldt, men jeg har egentlig aldri vært noe særlig flink til å bruke lue. Dette har jo mye med forfengelighet å gjøre, at jeg ikke har finni noen luer som jeg syns passer meg, men en lue av denne typen tror jeg hadde passet meg perfekt. Tror nesten jeg må be min fantastisk flinke strikkende mor om å strikke en sånn til meg.

Jeg merker at jeg fort får hodepine når det er kaldt som idag, og jeg ikke bruker lue. I boken Friluftsliv  året rundt som er skrevet av Per Ulrich Kristiansen står det:"Går du uten lue i 15 grader bruker du 50% av varmeproduksjonen din til å varme opp blodet som skal til hodet. Synker temperaturen i hodet med en grad blir du sløv og mister mye av evnen til å ta avgjørelser og gode vurderinger. Det behøver ikke være mange minusgradene før det kombinert med vind, kjøler ned skallen din tilsvarende 15 minusgrader. Du merker nedkjølingen i form av en gryende hodepine. Tar du på lue og dekker til hodet, vil hodepinen gi seg nesten momentant."

Dette forklarer en del små murring i hodet som jeg har hatt i vinter. Jeg har merket at det har sammenheng med om jeg har brukt lue eller ikke, men det går ikke like fort over som om jeg tar på meg en lue, eller når jeg kommer inn i varmen. når jeg har blitt kald, varer gjerne den murrende hodepinen ut dagen. Dette har nok sammenheng med at hodet mitt har blitt litt overbelastet med hodepiner tidligere. Så nå skal jeg finne fram luen min igjen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

fraogmedidag

fraogmedidag

43, Bergen

Trebarnsmor som bor litt utenfor Bergen. Selvstendig HERBALIFE distributør www.herbashop.no/i1n1

Kategorier

Arkiv

hits