Aktiv sykemelding

Fra begynnelsen av denne mnd begynte jeg med det som kalles aktiv sykemelding. Det betyr at jeg har mulighet til å gå på jobb og arbeidsgiver er pålagt å legge til rette for at jeg skal ha fornuftige arbeidsoppgaver som vil gjøre det enklere for meg å komme tilbake i arbeid etter lang tids sykemelding. Siden nav fortsatt betaler for vikar i min stilling, så skal jeg ikke gjøre den jobben jeg vanligvis ville gjort. Noen steder fungerer dette veldig dårlig, og det er sikkert vanskelig for noen arbeidsgivere å klare og løse dette på en god måte for den som er sykemeldt. Med noen sånne skrekkhistorier i bakhodet, var jeg ganske spent på hvordan dette ville bli løst på jobben min. Jeg startet jo hele perioden i aktiv sykemelding med å ikke kunne gå på jobb på grunn av hals infeksjon og feber. Men i går hadde jeg min første dag på jobb.

Jeg har en super arbeidsplass. Jeg har fått et midlertidig kontor(vikaren min sitter på mitt gamle kontor). Mitt "nye" kontor ligger i nærheten av det gamle, men mer avskjermet, slik at det blir lettere for meg å kunne stenge døren og jobbe i fred om jeg ønsker det. Veldig mye av min gamle jobb gikk ut på å være tilgjengelig, og å løse problemer som dukket opp fortløpende. Jeg har fått en liste med arbeidsoppgaver som er veldig relevant i forhold til min vanlige jobb, selv om det ikke er ting jeg ville gjort i jobben min. På denne måten får jeg også en oppdatering på det som har endret seg av rutiner mm. som er nødvendig når jeg skal tilbake i full jobb. Ut fra denne listen så skal jeg velge en oppgave som jeg har lyst til å gjøre, og så tar vi det videre derfra. I begynnelsen så har vi satt oss som mål at jeg skal være på jobb mellom 10-20 timer pr uke, og at vi skal ha kontinuerlig oppfølging.

I går ble dagen brukt til å flytte inn på det nye kontoret mitt. Så nå er vannkokeren, pyntetingene mine og stearinlysene mine på plass. Tror jeg skal få det koselig med å gå på jobb igjen.

I dag har jeg fri og slapper av. Merker at det å være på jobb, og snakke med alle folkene krever ganske mye krefter som ikke er helt på topp enda, så jeg blir fort sliten. Men jeg skal jo ta et skritt av gangen i et passe tempo, bare passe på at retningen fortsatt er framover. I morgen skal jeg på jobb igjen og jeg gleder meg til det. En av tingene jeg gjorde i går var å bestemme hvilken av oppgavene jeg skal begynne med, så i morgen blir det nok litt forberedelser og tilrettelegging for å gjennomføre den arbeidsoppgaven. Jeg kjennerr jeg gleder meg til å gå på jobb imorgen, og da må jeg kunne si at det går riktig vei. :-)

4 kommentarer

ernashus

09.nov.2010 kl.11:27

Lykke til, håper det går bra med deg! :-)

Ellen

09.nov.2010 kl.12:13

Det høres helt herlig ut, så fint at arbeidsgiver er positiv! Lykke til, det å glede seg til å gå på jobb er superbra.

12.feb.2011 kl.20:42

Arbeider du full arbeidsdag eller.......?

fraogmedidag

19.feb.2011 kl.23:56

Anonym: Hei, når jeg var på aktiv sykemelding så jobbet jeg veldig varierende dager, noen ble lenger enn andre og noen dager var jeg ikke på jobb i det hele tatt.

Skriv en ny kommentar

fraogmedidag

fraogmedidag

43, Bergen

Trebarnsmor som bor litt utenfor Bergen. Selvstendig HERBALIFE distributør www.herbashop.no/i1n1

Kategorier

Arkiv

hits