Hvilken vei blåser vinden?


Denne livsendringen vi er gjennom nå er ikke en slags slanking. Vi har ikke som mål å gå ned i vekt. Om noen skulle tro de kan få slanketips på denne bloggen, tar de feil. Det vi er ute etter er å få et balansert kosthold som gir kroppen de næringsstoffene den trenger for å yte på topp. Men å skulle få til et balansert kosthold er det mange forskjellige meninger om, og vi må prøve å finne fram i en utrolig jungel av kostholdsråd og enorme mengder med varierte dietter. 

Jeg har en veldig klok far som sa en gang for lenge siden, at selv det som er riktig å spise kan bli galt om man spiser for mye av det. Dette sa han mens de fleste rundt oss skulle prøve grapefrukt dietten eller gulrot dietten. Og så har vi jo også sett en periode med pastadietter, og nå null karbo dietter. 

Jeg mener at balansen mellom matgruppene er viktig, og selv om jeg ikke er så veldig glad i kjøtt, ville det ikke være mulig for meg å bli vegetarianer.  I loggen min skriver jeg opp alt jeg spiser og drikker, og hva jeg får til av trening hver dag. Men forut for denne bloggen så har jeg også gjort en del endringer. Tidligere spiste vi ca en til to store potetgull poser hver dag, og drakk vel to tre store flasker med pepsi max hver dag. Vi har kuttet ut pepsi maxen og i helgen har vi kun fire flasker brus på hele familien av ekte sukker varianten. Vi har også begrenset potetgull til å bli en liten pose til hver på lørdag. Jeg spiste ikke opp hele posen min, og har derfor hatt litt igjen til kvelds kos idag og her om dagen. 

Vi prøver nå å innføre mer fiskemat i kosten vår, og mer grønnsaker. Vi har tidliger spist kjøtt med ris/pasta/potet og saus. Så grønnsakene har ikke vært dominerende i kosten vår tidligere. Vi tar små skritt. Så kommer vi fram så lenge vi passer på å gå den rette veien, og ikke bare løpe dit vinden blåser.


Én kommentar

Ellen

04.aug.2010 kl.14:43

Dere har virkelig mye å ta fatt i, men jeg er sikker på at dere sammen klarer dette. En hyggelig bivirkning er vel også at dere sparer penger!! Eller rettere sagt, får penger til overs som kan brukes til andre ting. Den "vindhanen" på taket, har jeg sett den før tro?

Skriv en ny kommentar

fraogmedidag

fraogmedidag

43, Bergen

Trebarnsmor som bor litt utenfor Bergen. Selvstendig HERBALIFE distributør www.herbashop.no/i1n1

Kategorier

Arkiv

hits